Nov zgodovinski dan za kriptovalute v Sloveniji! Nakup kriptovalut Bitcoin in Ethereum kar preko SMS sporočila.

Novo poglavje za kripto valute na slovenskih tleh.

Od danes naprej lahko kripto valute Bitcoin in Ethereum kupite kar preko SMS sporočila.

 

Družba BitIns, je v sodelovanju z družbama Petrol in pred kratkim hranilnico LON omogočila nakup BitIns kuponov na 320 Petrolovih postojankah in tradicionalnih bankomatih v lasti hranilnice LON.

Zdaj pa so BitIns kuponi na voljo tudi preko SMS sporočil. Za uspešen nakup Bitins kupona  (Bitcoin in Ethereum kupona) mora vaše naročniško razmerje pri izbranem mobilnem operaterju omogočati nakupe z Moneto.

Postopek je izredno preprost, imel pa sem čast, da kupim in unovčim prvi Bitins SMS kupon še pred uradnim naznanilom.

Za pričetek je potrebno poslati kratko SMS sporočilo na številko 7444. Ključna beseda za Bitins kupon pa je : Bitins 50. Številka 50 predstavlja vrednost kupona.

 

 

Kot pri klasičnem nakupu storitve preko SMS Monete je  potrditev naročila/plačila potrebno potrditi z izvedbo klica na *188#.

 

 

 

Nekaj sekund pozneje pa na vašo mobilno številko prise SMS z kodo Bitins kupona.

 

 

 

Prejeto vrednostno kodo kupona v nadaljevanju vnesete na spletnem mestu podjetja BitIns.net na enak način kot pri kuponih kupljenih na Petrolu ali bankomatih hranilnice LON.

Za demonstracijo delovanja storitve Bitins SMS sem 50€ vreden kupon unovčil za kripto valuto Ethereum.

 


 

Z zagonom BitIns SMS kuponov so postale kripto valute dostopne praktično vsakemu slehernemu državljanu Slovenije, storitev pa deluje na področju celotne evropske unije oz pri operaterjih,ki podpirajo storitve Moneta.