Ena od prvih “Made in Slovenia” kriptovalut praznuje svoj 3.rojstni dan

Dne 18.2.2016 je luč svet ugledala ena od prvih slovenskih kriptovalut AquariusCoin.

Da, tudi kriptovalute imajo rojstni dan slednjega pa definira “GenesisBlock“.

Genesis block je prvi narudarjen blok transakcij, ki v bistvu vsebuje zgolj eno transakcijo in emitira prve kovance v obtok.

Omrežje ARCO je pričelo obratovati malo pred 10 uro.

2016-02-19 09:54:14

Kljub “težkim časom” v kriptosvetu AquariusCoin drži svojo skromno pozicijo na kriptotrgu, kovanca pravtako ne najdemo na kakšni omembe vredni menjalnici z izjemo Yobit-a in do pred kratkim operativne Cryptopie, katera je pred kratkim doživela hackerski vdor. Napadalci sicer ARCO kovancev niso odtujili iz Cryptopie, se pa na omenjeni menjalnici nahaja kar nekaj % vseh kovancev v obtoku do katerih bodo imetniki mogoče nekega dne lahko dostopali, seveda mora zato Cryptopia omogočiti dostop uporabnikom.

AquariusCoin je hibriden kovanec za rudarje in deležnike (Proof of work/proof of stake) njegova izvorna koda pa bazira na popularnem Litecoin-u.

Rudarjenje algoritma “scrypt” je pri ARCO kovancu potekalo zgolj nekaj mesecev od začetka delovanja omrežja.

Od določene točke “block height” naprej pa se doseganje konsenza in ustvarjanje novih ARCO kovancev uporablja “Proof of stake”.

Deležniki “stakers” vsakih 64 sekund tekmujejo v iskanju novega bloka transakcij, nagrada za uspešno narudarjen block pa znaša 1 ARCO in 6% letno na znesek deleženja.

Količina vseh ARCO kovancev je omejena na 42M. Zadnji ARCO pa bo ustvarjen čez približno 3000 let.

Več informacij o AquariusCoin in vse uradne povezave odprtokodnega kovanca najdete na uradnem odlagališču izvorne kode Github.

V letu 2019 pa se ARCO kovancu obeta tudi umestitev na Tokens.net.

Vse najboljše za 3.rojstni dan AquariusCoin.